torsdag 31 maj 2012

Projekt dammsuga

Det finns en hel del saker som blir knepiga att utföra när man inte kan ta sig fram utan ett par kryckor och dessutom bor en trappa upp utan hiss. Vissa saker går att lösa med lite fantasi och vilja, andra saker har i alla fall jag inte hittat någon lämplig lösning på än. Allt blir ett projekt. Blomvattningen har jag löst med att ta en vattenflaska i fickan och hoppa fram och tillbaka mellan växterna och vattenkranen, tre växter per runda. Bära ut soporna är en av vardagssysslorna jag inte löst. Jag kan ju inte bära saker i händerna, särskilt inte i trappen, och jag lockas inte av att stoppa ner soporna i ryggan. Så lösningen på det är att de som hälsar på får ta med soporna när de går :)

Idag hade jag bestämt mig för att städa alldeles själv. Som tur är skräpar jag inte ner så mycket nu när jag inte är så rörlig men trots det finns det tvätt, post, disk och sådant att ta hand om. Diskningen är ju enkel, jag sitter bara på min pall. Tvätten fick åka knuffkorg på golvet innan den viktes och åkte in i garderoberna. Skräp fick åka i min praktiska väska som jag har på ryggen hela tiden nu - i den har jag allt jag behöver som mobil, vatten, savetter, näsdukar osv. Så kom jag till slut till det stora styrkeproven - dammsuga.

Hur dammsuger man när man inte kan gå utan kryckor? Hmm... Hade jag haft ett par händer till hade det ju inte varit något problem men... Jag vet inte hur andra gör men min lösning blev att släppa kryckorna och hoppa på ett ben (som funkar nu när det inte gör ont i högerbenet). Så det blev: dra dammsugare, hoppa, stå och dammsuga, dra, hoppa, suga, dra, hoppa... Som ni förstår blev det ett rejält träningspass och jag förordar åt mig själv vila med högläge resten av kvällen.

Men fint blev det :-) Bra jobbat Anna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar